Молитве

Započeo GoDo,

prethodna tema - sledeća tema

GoDo

Ko ume da sedi i da prihvata Božiju volju, a da se posle toga oseća rasterećeno, odlično. Svaka molitva je svakako zahvalnost Bogu.
 Ovu temu sam započela za praktikante koji se mole-čitajući molitve. A najviše za ljude koji su pitali jednom prilikom u grupi, kako da se mole. Evo ja se ovako molim. Neretko sam sasvim slučajno otkrivala molitve koje mi legnu ili su mi potrebne u datom momentu. Ako ne čitate molitve, jednostavno ne morate čitati ovu temu.

Sandra

Da li postoji neko ko se vise zahvaljuje i prihvata Boziju volju bez zapisanih molitvi , onako sedeci sam u miru i tisini u potpunoj predaji Bozijoj volji ?
Vodeci racuna na unutrasnje stanje tokom jedinstva na emocije , na ljubav u dusi .

GoDo

Мајчина молитва

Оче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скрушено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим.
Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима.
Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи.
Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то.
О Господе, просвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле.
Усади у срца њихова страх и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без грешности.
Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу, марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином.
Чувај усне њихове од свих клевета и лажи.
Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи.
Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова.
А кад моја деца погреше пред Тобом, не окрени Своје Лице од њих, него, према твоме великом Милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха.
Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење.
Сачувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог.
О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце.
Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без стаха кажем: Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света, Амин.

GoDo

Драги људи, могли бисмо овде свако од нас да дода своју молитву, коју воли да чита.
Ово је Молитва за хришћанско смирење. По мом осећању највише је против гордости: 1111333777

Moлитва за хришћанско смирење
Господе, Ти знаш слабости мог срца,
Ти знаш колико се често предајем ђаволским искушењима и испуњавам се гордошћу и надменошћу.
Имам високе мисли о себи, гордим се пред својим ближњима,
и због самољубивости очекујем од њих да ме поштују много више него што заслужујем.
Мислима, речима и делима, ја ниподаштавам Твоју славу у мојој жељи да се прославим пред другима;
зато, Господе, моја опустошена душа нема смирење и моје срце не налази утеху.
У мојој самољубивости гордост ме изједа и не да ми спокоја, унижава ме преда мном самим, нарушава ми односе са ближњима, наводи ме на свађу, и нерасуђивањем ми уноси растројство у живот.
Како могу да станем пред Тебе, или да учиним нешто достојно Твоје величине, када сам оптерећен мислима и осећањима који су противни Теби, Господе велики; јер си Ти Сам дао пример смирења и поучио нас да будемо смирени у срцу.
Ти си се понизио примивши на Себе обличје човека да би спасао род човечански.
Твој живот на земљи je био подвиг смирења. Ти си опрао ноге Својим ученицима, Ти си им служио и сам живот си жртвовао за спас човека. Са смирењем си претрпео страдање и понео Крст. Дао си нам пример смирења и поруку: Научите се од мене јер сам ја кротак и смирен срцем и наћи ћете мир душама вашим. Господе, нисам достојан да Ти се обратим, нисам достојан да искажем Твоје свето име, ни да подигнем поглед ка Теби и осеним се Твојим светим Знамењем;
јер моја гордост и самољубље удаљили су мој дух од Тебе. Владико, Човекољупче, смилуј се на моју нераскајану душу, ослободи ме од смрдљиве гордости, од огавне надмености, и од рђавог црва самољубља.
Господе, нека моја душа нађе мир у заједници са Твојим савршеним и Божанским Духом. Дај ми силу да победим злог духа који ме напада и мучи, и који ме тера да се гордим; да не будем осуђен заједно са њим.
Приведи ме смирењу; смирењем ме утврди у љубави према Теби; а љубав нека оправда моју веру која ће ме привести спасењу. Кроз смирење учини ме наследником Твога вечног Царства. Уздигни ме изнад слабости мога садашњег духовног стања; да све што поседујем и што ћу имати - сва добра, част знање, име, положај и све у овоме свету, буде у славу Твоју.
Ти Који дајеш истинска добра дај да она и мени послуже на изградњу Твога Царства у људским душама.
Учитељу благи, ако ми даш ову велику милост сачувај ме од погубног утицаја надмености над другима и удостој ме да са смирењем носим оно што си ми даровао.
Боже, буди милостив мени грешном.
Амин.